Durbuy

Op zoek naar een leuke veelzijdige vakantie? Dan is een huis huren in Durbuy een echte aanrader. Durbuy is een veelzijdige plaats in de Belgische Ardennen waar van alles te zien en te beleven valt voor jong en oud. Tijdens een vakantie in Durbuy zal niemand zich hoeven te vervelen. In dit artikel vertellen we u alles over deze plaats en wat er allemaal te beleven valt tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Durbuy.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Durbuy: Ardennen, Condroz en Famenne

Durbuy is een van de grootste trekpleisters in het Belgische Wallonië.
Het meest bijzondere aan de stad is wellicht dat deze gelegen is in drie verschillende Geografische streken. Hierdoor kunt u er de meest bijzondere landschappen zien. Of u nu door de dichte bebossing van de Ardennen wilt lopen, wilt fietsen door de landbouwgebieden van Condroz of een kijkje wilt nemen in de Maasvallei van de Famenne; het is vanuit deze plaats allemaal mogelijk. Deze diversiteit zorgt ervoor dat Durbuy een populaire vakantiebestemming is. U kunt immers in een klap de verschillende landschappen van België bezichtigen en beleven.

Durbuy; bol van historie

Durbuy is een middeleeuwse stad. Sommige mensen beweren zelfs dat het de kleinste middeleeuwse stad is die er bestaat. Het echte centrum van het stadje heeft namelijk slechts 400 inwoners en bestaat uit maar enkele straatjes, waar de ouderdom van afspat. Het overgrote merendeel van de inwoners woont in een van de dorpjes die om de stadskern heen zijn gebouwd. In een klein toeristentreintje kunt u een prachtige rondleiding krijgen door de stadskern van Durbuy. Op deze manier kunt u dit historische centrum van dichtbij bekijken en krijgt u er bovendien ook alles over te horen over het stadje in de loop van de geschiedenis.

Kerstmarkt in Durbuy

Het is altijd mooi om dit stadje te bezoeken, niet in de laatste plaats omdat er om en rondom Durbuy van alles georganiseerd wordt. Zo worden er in de zomer vele sportieve activiteiten georganiseerd, waardoor toeristen op alle mogelijke manieren aan hun trekken kunnen komen.
Verder is vooral de kerstmarkt van het stadje mateloos populair. Vanuit heel Belgie en zelfs vanuit het buitenland komen mensen in de laatste twee weken van december naar het plaatsje toe om de kerstmarkt te bezoeken. Hier valt dan ook van alles te zien en te beleven. In december een vakantiehuis in Durbuy boeken is dus zeker aan te raden. Ook al omdat er de gehele maand een ijsbaan aanwezig is waar jong en oud zich tegoed kunnen doen aan de ijspret.

Nooit vervelen in Durbuy<h/3>

Een vakantie in Durbuy is de ideale vakantie voor jong en oud. Er is namelijk in het stadje zelf en de omgeving daarvan nog veel meer te beleven. Zo beschikt Durbuy over een microbrouwerij van Marckoff bier.
Dit is een eeuwenoud bier dat al tegen het einde van de middeleeuwen werd gebrouwen. Nadat het enkele jaren weg is geweest uit de stad, heeft men besloten om een microbrouwerij te openen om het bier beperkte oplage te vrouwen. Het bier wordt geschonken in de vele horecagelegenheden die het stadje rijk is en het is ook mogelijk om de brouwerij met een bezoek te vereren.

Vakantie in de ardennen
Logo
Shopping cart